logo

Jópofa Bolt

Ahol a fa hatás a nyerő
Teafaolaj

A Teafaolaj előnyei

A teafa illóolaj aktív kémiai összetevői hozzájárulnak a hatalmas, mégis szelíd immunrendszert serkentő szerének hírnevéhez, valamint ahhoz, hogy érintkezéskor csökkentse vagy kiküszöbölje a káros baktériumokat és fertőzéseket. Ismert, hogy megnyugtatja a helyi allergiás reakciókat, és egyéb betegségek mellett a bőrkiütés, égési sérülések, korpásodás, pattanások, sportoló lábát és a fejtűket is kezelheti. A teafaolaj fő alkotóelemei a következők: α-pinén, β-pinén, Sabinene, Mircene, α-Phellandrene, α-Terpinene, Limonene, 1,8-cineole, gamma-Terpinene, p-Cymene, Terpinolene, Linalool, Terpinen -4-ol és α-Terpineol.

A legjobb minőségű teafa illóolaj magas terpinen-4-ol és alacsony cineole-tartalommal rendelkezik. Az egyes alkotóelemek ezen ideális szintjei garantálják az olaj biztonságát és szélesebb körű felhasználását. A Terpinen-4-ol egy erősen tisztított monoterpén, és az alkotóelemek ezen osztályáról ismert, hogy antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A Cineole gyógyászati ​​előnyei ellenére a megfázás kezelésére a magas cineole-tartalom nem járul hozzá gyulladás megnyugtatásához vagy sebek kezeléséhez. Tehát terápiás célokra szükséges, hogy ezt az összetevőt alacsony koncentrációban megtalálják a teafaolajban.

A pinézia gyulladásgátló, antiszeptikus, köptető- és hörgőtágító tulajdonságairól ismert. A Sabinen-t antioxidánsként működik, amely antimikrobiális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Használható a bőr gyulladásának kezelésére is. Úgy gondolják, hogy a mircén gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, antibiotikus, nyugtató és mutagenikus tulajdonságokkal rendelkezik. Az α-Terpinenről ismert, hogy gombaellenes aktivitást mutat. Úgy gondolják, hogy a limonén gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Az 1,8-cineole fájdalomcsillapító, antibakteriális, gombaellenes, gyulladásgátló, görcsoldó és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy gondolják, hogy növeli az agyi véráramot, csökkenti a feszültséggel járó fejfájást, és köhögést gátló hatású. A P-Cymene potenciális antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és szerepet tölthet be az idegsejtek károsodások elleni védelmében.

A teafaolaj felhasználható háztartási tisztítószerekben, például mosodai szappanokban, kézszappanokban, polírozókban, légfrissítőkben és rovarriasztókban. Eltávolítja a penész és a káros baktériumokat olyan felületeken, mint a zuhanyfüggönyök és a mosogatógépek, és ha diffundál, ugyanolyan módon működik a levegőben. Ennek az olajnak a friss, kissé gyógyászati, kámfor-szerű illatát hasonlítják az eukaliptusz illatához, és aromaterápiás célokra használva ismert, hogy csökkenti a stressz, a fáradtság és az agyi köd érzését.

Helyileg és kozmetikai úton felhasználva a teafaolaj gyógyíthatja a bőrproblémákat, és kiváló adalékanyaga személyes higiéniai kozmetikai termékekhez és piperecikkekhez, például bárszappanokhoz, arcmosókhoz, testmosókhoz, samponokhoz, kondicionáló szerekhez, dezodorokhoz, mentőkhöz, hidratálószerekhez, masszázsolajokhoz és köröm kondicionáló szerek.


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.