logo

Jópofa Bolt

Ahol a fa hatás a nyerő
Aroma Diffúzorok

Az illóolajok porlasztásának tudománya és művészete.

Agyunk a legerősebb kapcsolatot hozza létre a szaglás és érzéseink, környezetünk és emlékeink között. Az illóolajok porlasztása egyszerű, de hatékony módszer ezeknek a kapcsolatoknak a megerősítésére. Segíthet új és pozitív emlékek és tapasztalatok létrehozásában.

Az illóolajok közvetlen belégzése

Egyszerűen kinyithat egy üveg illóolajat, mélyen belélegzhet, vagy tehet néhány csepp olajat a tenyerére, dörzsölheti a kezét, majd az orra és a szája fölé helyezheti, és belélegezhet. Néhány cseppet is tehet egy edénybe forró (nem forró) vízbe, majd belélegezheti a gőzt.

Köd illóolajok

A diffúzió eloszlatja az illóolajok molekuláit a levegőben, ezáltal kiváló módszer az olajok előnyeinek maximalizálására. Sokféle olajat lehet porlasztani, tehát vessünk egy pillantást a leghatékonyabb módszerekre. Fontos megjegyezni, hogy az olajlámpák vagy gyertyák használatakor az olajok kevésbé hatékonyak, és az olajok túlmelegedhetnek, ezért különféle hideg levegő diffúziós módszerekre koncentrálunk.

Ultrahangos diffúzorok

Az ultrahangos diffúzorok valószínűleg a piacon jelenleg a legnépszerűbb diffúzorok. Vízzel és ultrahangos rezgésekkel finom köd útján diszpergálják az illóolaj molekuláit a levegőbe . Könnyen megtalálhatók, megfizethetőek és sokféle esztétikában kaphatók, így választhat egyet, amely otthoni dekorációval jól néz ki. Ha úgy dönt, hogy vastag, gyantás vagy citrusolajat használ egy ultrahangos diffúzorban, akkor minden használat után meg kell tisztítania a diffúzort desztillált ecettel. (Ez egyébként jó ötlet, nem számít, milyen illóolajokat használ.)

Biztosan nem akarja hagyni, hogy a vastagabb olajok egy éjszakán át a rezervoárban üljenek. Ajánlott kerülni a hordozóolajok használatát az ultrahangos diffúzorokban. Az ultrahangos diffúzorok olyan ködöt hoznak létre, amely hatékony, de nem olyan hatásos, mint a többi opció. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hosszabb ideig üzemeltessenek (bár továbbra is be kell tartania a biztonsági ajánlásokat) kis mennyiségű illóolaj használata közben.Számos ultrahangos diffúzor beépített időzítővel rendelkezik, amely egy bizonyos idő eltelte után automatikusan kikapcsolja a diffúzort, vagy néhány percenként váltakozik.

A Diffúzorok hatásai az aromaterápiában

1. Javítja a légzést és a száraz bőrt.

Kerülje a száraz levegőt a központi fűtés miatt - különösen télen. Növelje a ködkibocsátást, ha allergiától szenved, például asztmától vagy bőr allergiáktól, amelyek miatt a bőr kiszárad. Ha influenza vagy megfázásod van, adjon hozzá néhány csepp eukaliptuszt vagy borsmenta illóolajat a mellkas és az orr tisztításához. A diffúzor nedvességtartalma javítja a légzést, amelyet a száraz levegő okozta.

2. Nyugtató és ellazító munka után - vagy akár munka közben is!

Álmatlanság vagy stressz szenved, és nem képes pihenni? Az aroma-diffúzorok nagyszerű módja az elmédben és a testben levő stressz enyhítésének. Adjon hozzá néhány csepp levendula, rozmaring, kamilla illóolajat, hogy belélegezzen, és nyugodtabb állapotba érezze magát. Számos szóróberendezésben LED-es lámpák is vannak, amelyek éjszakai fényként is nagyobbak lehetnek, mivel a gyenge fényviszonyokhoz beállíthatja. Különösen hasznos azoknak a gyermekeknek, akiket néha félnek a sötétség vagy alvászavarok.

3. Tisztítja a szennyező anyagok és baktériumok levegőjét otthon, a munkahelyen és a gyógyfürdőkben

Minden otthon, iskola vagy iroda, és nem csak a gyógyfürdők számára legyen diffúzor. A megnövekedett páratartalom nemcsak megakadályozza a mikrobák bejutását a testébe, hanem nedves és egészséges a légutakban is. Ezenkívül számos illóolaj tartalmaz erős antimikrobiális vegyületet, amelyet belélegzünk a ködkibocsátás révén, amely megóv minket a betegségtől, és fellendíti az immunrendszert. Adjon hozzá illóolajokat, például borsmentát, teafát, citromot vagy kakukkfűt.

4. Növelje az energiaszintet

Az aromás diffúzorok felhasználhatók az energiaszint növelésére és a hangulat növelésére. Nagyszerűek, ha alacsonynak érzi magát, de akkor is, ha növeli a pozitív energiát és a lelket egy esemény vagy társasági összejövetel, vagy egy romantikus estéért otthon egy szeretteivel. Hangulatnövelő olajok: szantálfa, vanília, édes narancs, jázmin, rózsa.

5. Hangulatjavításra

Az aromás diffúzorok nagyszerűen alkalmasak az agysejtek újratöltésére és segítenek a koncentrálásban. Adjon hozzá illóolajokat, mint például az eukalyaptus, a rozmaring, a citrom és a fenyő, amelyek adaptív tulajdonságokkal rendelkeznek - nyugtassa meg stressz esetén, de energiát ad, ha kimerült és fáradtnak érzi magát. A rozmaring különösen jól kiegyensúlyozza a saját hormonjait

6. Enyhítse a krónikus fájdalmakat, például a fejfájást és az ízületi gyulladást

Ha hátsó fájdalma van, hajlamos masszázst folytatni egy kezelésre, amely mindig előnyös, vagy olyan fájdalomcsillapítókat szed, amelyek nem károsak a gyomorra. Aroma diffúzort is használhat, és hozzáadhat illóolajokat a fájdalom csökkentéséhez vagy a masszázs utóhatásának meghosszabbításához. Számos olyan olaj létezik, amelyek kiválóan alkalmasak az állandó fájdalom enyhítésére, például rossz hát, fájó ízületek és fejfájás. Adjon hozzá néhány csepp levendulat, amely az első számú gyógymód a migrén és a feszültséggel járó fejfájások vagy eukaliptusz ellen, amely megtisztítja a méreganyagok és a káros mikroorganizmusok testét.

Az ultrahangos diffúzoroknál az a nagyszerű, hogy nincsenek tűzveszélyek, mivel nincs gyertya bennük. Ezek kombinált illóolaj-diffúzorok / -nedvesítők, amelyeket vízzel működnek. Biztonságosak is, mivel beállíthat egy időzítőt vagy bekapcsolhatja, mivel amikor a víztartály üres, automatikusan kikapcsolnak - tehát energiahatékony!


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.